RSS

Blog

How Your Business Should Handle Defective Hard Drives
At Inside Systems, we specialize in professional data destruction, and offer a variety of methods for physical destruction and one of them is our Media Shredder - MAXXeGUARD, which is the only hard disk shredder of its kind with high security that can issue certificates for documentation of the destruction.
Sådan får du mere for dit IT kopi

3 gode råd til den IT ansvarlige:


Sådan får du mere for dit brugte IT udstyr.


Hvordan kan man optimere værdien af sin virksomheds brugte IT hardware, uden at sætte data sikkerhed eller miljøpåvirkning over styr?


Du kender det godt, hvert fjerde eller femte år skal `IT flåden` fornyes i næsten enhver virksomhed. Nye servere med større ydeevne, og mindre strømforbrug. Ligeså med alt lige fra disk-storage systemer, netværks switche, routere i datacentret, og nye PC`ere og bærbare til medabejderne. Det drejer sig om tusindvis af enheder, milliarder af kroner, år efter år.

Er indkøbsrunden eller budgettet stort nok, går det ofte i udbud, og de største leverandører lægger sig i selen, og der er rift og skarp konkurrence om at kunne tage ordren. Nogle gange så stor en handel, at den trækker overskrifter i danske IT medier. En stor handel er en fjer i hatten for enhver IT leverandør, så det skal også fejres, men måske i enkelte tilfælde skal et udbud gå om, eller gå rettens vej pga teknikaliteter eller fejl i forløbet.

Men hvad sker der med det gamle hardware, de brugte enheder som nu skal afløses af nye? Midt i alt arbejdet med indkøb, vareleveringer, fejring og planlægning af nyt hardware og software, sættes alle interne resurser og kompetencer ofte udelukkende ind på implementeringen af nyanskaffelserne. Dette er skam også yderst vigtigt, men det resulterer desværre alt for ofte i, at der ikke tages højde for udfasning af det gamle hardware. Der er meget sjældent en håndfast `cradle to the grave` plan på bordet.

I stedet hober det aflagte hardware sig op, i datacenteret, serverrummet, kælderen eller hvor der nu lige er plads. Her kan det stå i mange år, hvilket naturligvis ikke er hensigtsmæssigt. Måske er man heldig at blive kontaktet af en IT broker som Inside Systems der ønsker at købe dette udstyr. Måske står det tilbage, glemt, indtil den næste nye IT chef beordrer det bortskaffet. Og det er her man skal være særlig opmærksom på hvilke faldgruber der kan findes. Ikke alle er klar over der er værdi (penge at hente) for det gamle hardware. Ikke altid, men ofte. Heller ikke alle er klar over de data-sikkerhedsmæssige risici der er forbundet med denne uhensigtsmæssige opbevaring.

Datasikkerhed er utroligt vigtigt, det behøves ikke uddybes i denne artikel da der findes rigeligt med information om emnet, men i korte træk, så anbefaler vi altid virksomhederne at foretage datasletning lokalt (on premises).

 

Det kan foreksempelt gøres ved at leje en degauser som magnetisk ødelægger alt data på hard disken, og gør den ubrugelig.

En anden mulighed er med en erasureboks, som vores erasurecube som kan tilkobles direkte til SAS eller SATA diske hvor diske kan tilkobles og få slettet data - disken kan genbruges bagefter og skåner derved miljøet.

 

En tredje mulighed er simpelt at få diskene fysisk destrueret i en shredder som laver medierne til små stykker.

 

Derfor: Undgå så vidt muligt at køre enhederne på genbrugspladsen, eller ringe til metalskrot-handleren, det ved vi desværre, er ofte hvad der sker. Vi kender endda nogen der vælger at bruge en hammer eller boremaskine til at lave skade på harddiske og de databærende medier, det er sikkert meget underholdende at udføre, men det giver desværre ingen som helst garanti for datasikkerheden, hvilket mange fejlagtigt tror. Der findes masser af "data-obduktions" (data-forensics) værktøjer som kan genskabe 99.999% af data på disk-skiver fra ødelagte harddiske og medier.

 

Derfor har vi samlet 3 gode råd til dig der er involveret i virksomhedens IT afdeling, og har med hardware og datasikkerhed at gøre.

Råd nr 1.
Sørg så vidt det er muligt altid for at slette data på alle enheder, i god tid, helst umiddelbart efter de er taget ud af drift, men stadig er kabel-forbundet til strømkilder, netværk, keyboard og monitor. Det gør det nemt at starte data sletningen. Nogle systemer har indbygget data sletnings funktion, fx Lenovo (klik her for at se guide hvordan du selv kan slette harddisken), andre systemer kræver professionel assistance. Her findes forskellige professionelle løsninger man kan købe eller leje. Fx en Degausser, eller EraserCube til formålet, eller sågar en shredder. Venter man for længe, bliver det mere besværligt at finde kabler, strøm og udstyr frem til at starte et system op forfra, nogle gange så `dør` strømforsyningen eller en harddisk, bare fordi den har stået offline i for lang tid. Alt efter i hvilket rum det har været opbevaret kan temperatur, luftfugtighed og støv, resultere i at systemet slet ikke kan startes. Rustdannelse på elektriske printboards, eller læk af batterisyre er noget der desværre kan ske. Men dette kan heldigvis nemt undgåes. Der kræves blot rettidig handling. Tid er penge, og rettidig omhu er guld værd i denne sammenhæng. :-)


 Råd nr 2. 
Hold ordentligt styr på jeres enheder. Der findes i dag en række forskellige `asset management` software værktøjer (dem vil jeg ikke komme nærmere ind på her), men selv et simpelt word eller excel dokument rækker ofte ganske fint til at dokumentere hvilke enheder man har, hvor man har dem, og om de er i drift eller ej. Her bør man bogføre model og type numre, serienumre, software, garanti-udløbsdato'er, samt beskrivelse af enheden og eventuelle opgraderinger der måtte være tilføjet senere. Hvis man kender til komponenter som er defekte, så kan dette med fordel bemærkes i dokumentet. Dette er ikke bare en støtte til IT afdelingens budget og økonomi afdeling, men en stor hjælp til ikke blot at få det højeste tilbagekøbstilbud, men det mest akkurate bud. IT brokere byder ofte ud fra forventninger eller gæt, og tager forbehold for fejl og mangler eller defekter, og derfor vil de justere buddet efterfølgende, bede om kredit nota, hvilket ikke er gavnligt for samarbejdet. Det højeste bud er således ikke altid det bedste. Sigt efter det mest akkurate. Det får man oftest ved at vælge en professionel og erfaren samarbejdspartner som har styr på sikkerheden, og som kan dokumentere sine processer, eller f.eks. er ISO certificeret.

 

Råd nr 3.
Tænk på miljøet!. For hver ny server eller PC der produceres belastes CO2 udledning med askillige ton. Der skal dog nyt udstyr til en gang i mellem, det er indlysende, men som udgangspunkt bør man altid afsøge ALLE muligheder for at levetidsforlænge de eksisterende enheder. Den mest anvendte metode, og langt bedste metode iøvrigt, er at opgradere ældre systemer med mere hukommelse og SSD/Flash diske. Det giver øget performance lige på stedet, og lavere strømforbrug. Forlæng gerne service -og garanti aftalerne, gerne med en uafhængig service-udbyder. Selvom det kan koste mange penge at købe opgraderinger, nogle gange næsten det samme som nyt udstyr, så husk på de uendeligt mange mandetimer der spares ved at beholde eksisterende systemer i drift. Det kræver altid meget arbejde at udskifte enheder, og det har IT cheferne det med at overse (eller nedprioritere i beslutningsprocessen), da de ofte har andre `folk` til den slags arbejde. Men allokering af de interne medarbejderes tid er altså ekstrem vigtig. Ni ud af ti gange giver denne metode heldigvis "tredobbelt sejr". Man sparer både penge, tid og CO2. Hos Inside Systems kalder vi dette `Win Win Win`.

 

Jeg håber læsningen har givet anledning til eftertanke og inspration. Slutteligt vil jeg sige at Inside Systems naturligvis står til rådighed med al hjælp omrking tilbagekøb, datasletningsalg opgraderinger eller serviceaftaler ud over garantiperioden.


Venlig hilsen

ALF

Andreas Lund Fibiger
Bestyrelsesformand og Grundlægger af INSIDE SYSTEMS.


Om skribenten:
Med over 23 års erfaring fra IT hardware branchen, herunder daglig drift, køb og salg af både nyt og brugt IT Hardware, har Andreas oplevet lidt af hvert. Og selvom tilstanden i danske virksomheders IT flåder er blevet meget bedre siden slut halvfemserne, er der desværre stadig masser af plads til forbedring. Især på datasikkerheden. I 2007 stiftede han med sin hustru Melike Fibiger, Inside Systems i Aalborg, som i dag beskæftiger 20 medarbejdere, der har specialiseret sig i professionel og certificeret datasletning, data-destruktion, renovering, tilbagekøb og videresalg af datacenter udstyr til virksomheder i alle størrelser, i hele verden.

Refurbished: The Smart Path To Server Upgrades

Allow us to start with a staple of modern entertainment: a flashback. The scene wobbles, a sepia tint falls over everything, and you are back to your childhood days. You can have either the chocolate or the vanilla cookie. At the time, picking one over the other felt like the most crucial choice in your life. Two paths were diverging in front of you, both equally important.

Today, you realize that choices like this are easy, unlike prioritizing how you should allocate your resources to maximize results. Should you upgrade the networking module or add more RAM? What would be the better choice, quicker networking, or more resources for your services? Chocolate or vanilla? Why not both?

Instead of blowing all your budget on a single, brand-new, and costly upgrade, why not look into refurbished equivalents? Going refurbished is the smart way to stay within budget while maximizing your options. You can extend your current hardware to cover your needs without compromising on reliability, quality, and support.

Refurbished VS Used

Buying refurbished is not the same as buying used hardware. The differentiating factors between the two options can be summed with two words: quality and trustworthiness.

Refurbished / Re-Certified / Reconditioned

Those three terms refer to the same thing: items that have left their manufacturer, but instead of being actively used, they are available once more for purchase.

All such equipment is tried, tested, and in some cases updated, to ensure it performs on precisely the same level as new alternatives. Refurbished practically translates to "good as new."

Used

Unlike refurbished / re-certified / reconditioned parts, "used" means precisely what the word brings to mind: untested equipment that was until recently used by somebody else, that is now sold as-is. Although those parts can be just as good as refurbished options, they come with no guarantees or support. They are not checked for quality, performance, and we believe their somewhat lower cost does not justify the increased risks.

Lower Costs

When buying new hardware, you are not only paying for its actual cost, but also a premium for the fact that it is the latest and greatest available. Still, if you do not require the features that come with the newest hardware offerings, refurbished options make more sense. Why pay top-dollar for a current-generation but mid-level model, when you can get the last generation's top-of-the-line option at a lower price? For example, you can buy a Dell PowerEdge R730 for approximately $650, almost one-third of a current-generation R640's price at $1500. So, which sounds like a smarter choice? Wasting most of your budget on the newest model, or getting last generation's best option, with the same storage space, similar performance, more RAM, and an extended support plan as the cherry on top?

As Performant As New

Based on past experiences with used hardware, many people believe that refurbished options are the same, and translate to "formerly damaged (and still somewhat problematic)." This is a massive misconception since, in many cases, refurbished hardware is virtually identical to brand new offerings.

One possible source for such options could be a company that upgraded their whole infrastructure but shortly after went out of business. This practically new hardware would reach the market in mint condition, but it would carry the "refurbished" label since it was pre-owned. Other parts might have been bought but returned mere days - if not hours - later because the buyer decided to switch to something else. Some could have found their way in a storage room for half a month, never put to actual use. And there is also the case of overstock, excess hardware in brand new condition that was never sold and is now replaced by newer parts. Still, it might be precisely what you need.

In rare cases, there might be an actual "problem." However, we use quotation marks because we are not talking about real problems that affect the hardware's quality, reliability, or performance. For example, a minor scratch, dent, or discoloration on a storage rack is a purely aesthetic "defect." It does not mean the part will not work as it should, or that half the available storage will be somehow lost.

Better Options

When on a budget, buying refurbished opens the door to more choices. Instead of spending your budget on a single brand-new part, you can get more refurbished ones - that could, for example, help increase redundancy or better spread your workload. Alternatively, you could get older parts with higher specs than what you could afford new, for a nice boost in performance.

With refurbished, you also have a more comprehensive selection of parts to choose from and aren't locked in predefined configurations.

Time-Sensitive

In some cases, brand-new hardware also comes with waiting lists. An order might even take weeks until it reaches you. In contrast, refurbished servers and parts are (usually) available immediately, and you can have them operational in mere days.

Lower Maintenance Costs and a Human Experience

Refurbished hardware from trustworthy sellers also comes with extensive support and, although that might initially seem strange, a more human relationship with your hardware. With OEMs, you have to deal with the faceless sites of giant corporations. You have to locate the options that are right for you by comparing them yourself. Comparatively, refurbishers usually offer more personal and, in many cases, superior services. They can be a phone call away and help you choose the hardware that is best for your needs while staying within your budget. They can offer you options tailor-made for your particular needs and provide longer-lasting support than you would ever get from an OEM - even on officially discontinued parts.

Eco-Friendly

The old hardware does not magically disappear. Every single upgrade has an impact on our planet, and every old part rendered redundant joins the already significant pile of e-waste taking a toll on the environment. In that regard, buying refurbished is like giving a second chance to perfectly fine hardware. And everybody deserves a second chance.

Better and Cheaper

As we saw, buying refurbished hardware can help you in more than one way. It can keep the costs within your budget and allow upgrading to better - and more - options than if buying new. Still, there's a catch we left for last: you should only purchase reconditioned parts from trustworthy sellers.

Properly refurbished parts can be "as good as new," but they can also be… "used." A trusted refurbisher will guarantee you are getting what you need, in the best possible condition, and be there for you when you need support for your hardware. This way, everybody wins, and as a bonus, you can get both your chocolate and vanilla cookies.

Note: The prices are indicative of Configure To Order models, meaning CPU, memory, storage, accessories, licenses, and other extras are not included. Also, note that prices in the refurbished & used market fluctuate depending on availability.

Video: Accessing Brocade Switch while bypassing Java
This is a step by step tutorial on how to access Brocade Switch while bypassing Java (only in newer version of Java).
Are you on a first-name basis with your Dell EMC server?
Can you tell if a PowerEdge server is equipped with Intel or AMD CPUs by its number? What is the difference between two models that start with either the letter "R" or "T," followed by the same three digits?
7 Steps to Testing the IBM Storwize V7000 Storage Control Unit
We test many machines daily before putting them in stock. One of them is the IBM Storwize V7000 Storage Control Unit (2076-124), which our technician in the video shows how to test yourself with these 7 easy steps.
Why should I buy a refurbished iPhone
In the recent years, all major manufacturers have implemented the re-use of electronic components, either voluntarily or by force of law. With buy-back programmes and trade-in options for consumers, this is a step in the right direction when it comes to a green circular product-life-cycle.
SAN Switch - remember to reset password and delete sensitive data
Remember to reset password of your old network equipment! We can help you, if you dont know how to. Read more..